zaterdag 23 juni 2012

Vakantie vanuit huis - lekker naar de boer

Dit weekend houden wij een lang weekend 'vakantie vanuit eigen huis'. Om voor die paar dagen een huisje te huren of een tent op te zetten, vinden wij jammer van onze vrije tijd en ons geld. In onze omgeving zijn genoeg leuke dingen te doen, dus wij dachten, dit gaat lukken.

Gisteren genoten we van de dierentuin. We hadden het precies getroffen, de buitjes vielen precies toen wij in een overdekt gedeelte liepen. En de grootste regenbui barstte los toen wij net de auto bij huis parkeerden. Oftewel: wij hebben optimaal geprofiteerd van alle droge momenten van deze dag. Heerlijk!

Vandaag gingen wij lekker naar de boer. Dit weekend houden vele biologische boerderijen een open dag, en kun je dus gaan kijken op hun bedrijven. Een uitje wat ons op het lijf geschreven is. Wij worden hoe langer hoe enthousiaster voor biologisch eten en zo veel mogelijk gifvrij leven. En dat maakt dat wij ook graag in de 'keuken' willen kijken bij biologische boeren. Vandaag deden wij dat hier. We hebben lekker rondgekeken tussen schapen, runderen en paarden. Oudste dochter was erg toegewijd in het voeren van de runderen. Elk beest kreeg wat stro toegestopt. Nou ja, bijna elk beest, want die ene koe die haar omver had geduwd, die was uit de gratie en kon zijn lunch verder wel vergeten, als het aan haar lag.

Morgen zijn er nog diverse boerderijen die hun deuren open doen voor gasten, dus grijp je kans! Wij vonden dit een hele leuke ervaring, leerzaam voor ons en voor de kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten