zondag 3 juni 2012

Appeltaart...

...maar dan anders.

Ik vond op internet een recept voor appeltaart gebakken in appels. Dat zag er erg leuk uit, dus die heb ik gisteren gemaakt, omdat we vandaag een verjaardag te vieren hebben.



Voor twaalf van deze mooie appeltjes heb je nodig:
  • 12 appels
  • 50 gram suiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 75 gram rozijnen
  • water met een beetje citroensap
en voor het deeg:
  • 75 gram bloem
  • 65 gram boter
  • 35 gram suiker
Meng de bloem, boter en suiker  en kneed het tot een mooi samenhangend deeg. Laat het afgedekt een half uur rusten op een koele plaats.

Laat de rozijnen wellen in warm water. Boor de appels uit met een appelboor en snijd aan de bovenkant een kapje eraf. Hol de appel uit met een meloenbolletjeslepel. Snijd eventueel aan de onderkant nog een stukje van de appel af om te zorgen dat hij goed blijft staan. Dompel de appel even onder in het citroenwater zodat hij niet te erg verkleurd.

Meng de stukjes appel, suiker, kaneel en rozijnen en schep het mengsel in de appels. Maak van het deeg kleine strookjes en leg deze als een vlechtwerk op de appels. Zet ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak de appels 40 minuten op 160 graden in de oven.


 Nu kun je hele mooie, smakelijke miniappeltaartjes serveren! Eet en geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten